sunnuntai 4. joulukuuta 2016

4.Luukku - Piparivaahtokarkit




4. Luukusta paljastuvat vaahtokarkit on oiva lahjaidea jouluksi, ja jujuna näissä on yhdistää piparkakkujen ihanat mausteet pumpuliseen vaahtokarkkiin! Näitä vaan purnukat tai pussit täyteen ja lahjansaaja on varmaan innoissaan! :)




Piparivaahtokarkit ohje;

2 rkl maissitärkkelystä
2 rkl tomusokeria
(Halutessasi samoja mausteita kuin vaahtokarkkimassaan)

1. Sihtaa tomusokeri & maissitärkkelys yhteen, siivilöi n. 20x20cm vuoan pohjalle peittävä kerros. Säästä kuitenkin osa myöhemmäksi.

4 rkl vettä
5 dl sokeria
1 ½ dl glukoosia (tai vaaleaa siirappia)
3 rkl liivatejauhetta
1 dl kylmää vettä
1 mm kanelia
1 mm inkivääriä
½ mm neilikkaa
1-2 mm jauhettua kardemummaa

1. Mittaa sokeri, glukoosi ja 4 rkl vettä paksupohjaiseen kattilaan. 
2. Mittaa isoon lämpöä kestävään kulhoon liivatejauhe ja kylmä vesi. Laita sivuun.
3. Lämmitä sokeriseosta liedellä kunnes se saavuttaa 117 asteen lämpötilan. Lisää joukkoon mausteet.
4. Kaada sokeriliemi liivateseoksen päälle ja vatkaa sähkövatkaimen hiljaisimmalla teholla kunnes koko sokeriseos on liivatteiden joukossa.
5. Vaahdota seosta noin viiden minuutin ajan kunnes seos on kuohkeaa, sitkeää ja kiiltävää.
6. Kaada tomutettuun vuokaan. Ripottele pinnalle alussa tehtyä tomusokeri-maissijauhoseosta.
7. Anna jähmettyä vähintään neljän tunnin ajan tai yön yli huoneenlämmössä. Suojaa pinta esimerkiksi leivinpaperilla ettei vaahtokarkkeihin mene likaa tai pölyä.
8. Massan jähmetyttyä leikkaa sopiviksi paloiksi (saksilla onnistuu helpoiten) ja pyörittele tomussa.

Vaahtikset säilyy noin viikon verran suljetussa ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä (pidemmällä ajalla rakenne alkaa kärsiä).




Huomenna vuorossa jo 5.luukku, joulu sen kuin lähestyy! :)

-Dr.Sugar-

4 kommenttia:

  1. Oi varmaan ihania ♥ En oo itte vaahtokarkkien ylin ystävä, mutta nää olis varmasti hyviä! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) nämä oli kyllä pumpulisen herkullisia!

      Poista
  2. Hyviä! itse lisäisin vielä hieman kanelia ja kardemummaa seuraavalla kerralla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin tykättiin! Tosin ekaan satsin saattoi mennä hiukkasen liikaa neilikkaa ja olivat melko tujuja ;)

      Poista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)