torstai 8. joulukuuta 2016

8.Luukku - Kotitekoiset makuaromit



8. Luukun aika ja nyt jos vielä haluaa, niin ehtii valmistamaan leipovalle ystävälle kauniin lahjan!
Makuaromit valmistuu tajuttoman nopeasti ja helposti omassa kotikeittiössäkin.

Mitä tarvitset?

- Alkoholia, kirkasta
- Makua antavaa ainesta; vanilja, anis, kaneli, appelsiini, sitruuna, minttu, lakritsijuuri...
- korkillisia pulloja/purkkeja

Tee näin;

1. Puhdista ja kuivaa pullot huolella (omat hankittu Granitista)
2. Pudota pulloon makua antavat aineet ja kaada alkoholia päälle, pintaan saakka. Sulje pullo ja ravistele hetki.
3. Anna tekeytyä kahdesta viikosta kuukauteen, muistaa ravistella päivittäin. Vaikka aromien tekeytymisessä menee n.kuukausi, voit antaa ne lahjansaajalle jo sitä ennen. Kirjoita vaikkapa korttiin milloin aromi alkaa olla parhaimillaan ;)

Maun vahvuus riippuu siitä paljon makua antavaa ainesosaa laitetaan. Esimerkkinä n. ½ dl alkoholia kohden laitoimme vanilja-aromiin yhden vaniljatangon, sitruuna-aromiin 1 sitruunan kuoriraasteen, anis-aromiin n.5 anista. Myös itse alkoholia voi vaihdella, esim. rommi sopii myös aromien valmistukseen.

Säilyvyys: koska aromit on tehty alkoholiin, ne säilyy todella kauan. Jopa reippasti yli vuoden.



Eikö olekin suloisia? 

-Dr.Sugar-

2 kommenttia:

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)