tiistai 3. tammikuuta 2017

Täydellinen porkkanakakku


Etsinnässä täydellisen kostea, mausteinen ja mehevä porkkanakakku herkullisella kuorrutteella? Tässä se tulee!
Blogistamme löytyi alunperin resepti vain porkkanapiiraaseen, mutta nyt jaamme yhden meidän omista suosikkiresepteistämme! Tämä kakku on täydellistä <3 Ja sitten itse reseptin pariin...





Täydellinen porkkanakakku ohje 
(2x20-24cm vuokaan tai n.pellillinen);

300g sulatettua voita
5 dl sokeria
4 kananmunaa
500 g raastettua porkkanaa
5 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 tl ruokasoodaa (/tai 1 tl leivinjauhetta)
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria

1. Voitele kaksi 20-24 cm halkaisijaltaan oleva vuoka voilla tai vuokaspraylla. Jos sinulla on vaan yksi vuoka, voit paistaa kakkupohjat kahdessa osassa tai pellillisen piirakkaa. Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi. Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat!
2. Sekoita keskenään jauhot, suola, sooda ja mausteet.
3. Sekoita sähkövatkaimella keskenään sulatettu voi, sokeri ja kananmunat (lisää kananmunat joukkoon yksi kerrallaan!).
4. Lisää kuivat aineet kolmessa osassa seoksen joukkoon, koko aika sekoittaen. Kääntele viimeisenä joukkoon porkkanat.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista 25-35 minuuttia uunin tehosta riippuen. Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla.
6. Anna pohjan jäähtyä ennen kuorruttamista.

Tuorejuustokuorrute ohje;

400 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl vispikermaa
75 g pehmeää voita
3 ½ dl tomusokeria
1tl vaniljauutetta/sokeria

1. Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi.
2. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja voi keskenään tasaiseksi, lisää vanilja.
3. Lisää sihdattu tomusokeri tuorejuustoon koko ajan  sekoitten. Vatkaa vielä pari minuuttia.
4. Lisää puolet kermasta tuorejuustoon ja kääntele joukkoon. Kun tämä on sekoittunut, lisää loput kermasta ja kääntele sekin joukkoon.
5. Täytä & kuorruta jäähtynyt kakku ja tarjoile! Pellilliseen voit vaan levittää kuorrutteen pinnalle :)



Tämä klassikko pysyy meidän jälkiruokapöydässä vuodesta toiseen <3 Kuuluuko porkkanakakku teidän suosikkeihinne?

-Dr.Sugar-

5 kommenttia:

  1. Reseptissä varmaan tarkoitetaan tummaa sokeria? Juuri otin uunista pois normi hienosokerilla tehdyn pohjan ja onhan se ruma tuohon tummaan pohjaan verrattuna. Mausta ei voi vielä sanoa mitään, mutta mehevältä ainakin vaikutti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei. Ihan tavallisella hienolla sokerilla tämäkin kakku on tehty 😊 toki ruskeakin sokeri sopisi, mausta tulee sillon paahteisempi 😘

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei ole koskaan jäänyt vuokaan kiinni. Tämä saattaa siis johtua ihan vuoastakin. Tekisin itse niin, että laittaisin vuoan reunoille leivinpaperia 😊 tämän avulla ei ainakaan jää reunoille kiinni! Mukavia leivontahetkiä! 😊

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)