maanantai 20. helmikuuta 2017

Red Velvet cupcakes



Yksi omista lempparikakuistamme on red velvet - ihanan samettisen kakkupohjansa ja herkullisen tuorejuustokuorrutteensa ansiosta. Kuitenkin kakku ei aina sovi kaikkiin tilanteisiin ja joskus on helpompi leipoa vaikkapa pieniä määriä esimerkiksi synttärijuhliin. Meidän red velvet kakkumme ohje toimii loistavasti myös kuppikakkujen ohjeena, joten tässä vielä herkullinen reseptimme!




Red Velvet Cupcakes ohje;

(tästä tulee iso satsi, joten mikäli kaipaatte vähemmän kuppikakkuja, puolittakaa ohje)

6 dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 ½ dl sokeria
3 ½ dl rypsiöljyä (tai sulaa voita)
2 kananmunaa
2 ½ dl jogurttia, piimää
1½ tl ruokasoodaa
2 tl viinietikkaa
+ punaista väriainetta

1. Valmistele muffinipelti muffinivuoilla. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Mittaa kulhoon vehnäjauhot, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Aseta sivuun.
2. Sekoita keskenään sokeri ja öljyt, lisää kananmunat joukkoon yksitellen. Vatkaa kunnes seos on tasainen. Lisää joukkoon punainen väriaine. Riippuen värin vahvuudesta n. muutamasta pisarasta yhteen teelusikalliseen.
3. Lisää seoksen joukkoon kuivia aineita sekä jogurttia vuorotellen. Sekoita tasaiseksi, mutta älä ylivaivaa. Jos taikina haaleni liikaa, voit vielä lisätä väriä.
4. Pienessä kulhossa mittaa viinietikka ja lisää joukkoon ruokasooda. Kaada kuohuva seos heti taikinan joukkoon ja sekoita se joukkoon.
5. Annostele taikina muffinivuokiin. Ja paista uunin keskitasolla n.15-20 minuutin ajan, Kokeile kypsyyttä hammastikulla.
6. Anna jäähtyä ja kuorruta. Kuppikakut säilyy hyvänä jääkaapissa noin kolme-neljä päivää.
Kuorrute;

400g tuorejuustoa (philadelphia/mascarpone)
75 g voita, pehmeänä
3 dl vispikermaa
3 ½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

1. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi, laita jääkaappiin.
2. Notkista tuorejuusto käsivatkaimella tai yleiskoneessa, lisää joukkoon pehmeä, mielellään huoneenlämpöinen voi. Vatkaa seosta kunnes se on tasainen.
3. Lisää joukkoon tomusokeri ja vanilja. Vatkaa taas tasaiseksi.
4. Kääntele nuolijalla joukkoon puolet kermavaahdosta, ja kääntele sitten joukkoon loput.
5. Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen pinnalle.



Mukavaa viikkoa kaikille! <3

-Dr.Sugar-

2 kommenttia:

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)