perjantai 5. toukokuuta 2017

Laavakakut



Enää ei tarvitse etsiä, viikonlopun suklaaherkku on tässä; suussasulavat laavakakut. Laavakakut nimensä veroisesti sisältävät sulan suklaasydämen - ne ovat kuin mutakakku, paitsi vieläkin suussasulavampia! Suklaan merkitys tässä leivonnaisessa on tärkeä, joten kannattaa ottaa huomioon, että käyttää varmasti laadukasta tummaa suklaata. Jotkut suklaat nimittäin kypsentävät leivoksen kokonaan.


Laavakakut ohje (6kpl);

170 g tummaa suklaata, pilkottuna
115 g voita
2 kananmunaa + 2 keltuaista
½ dl erikoisvehnäjauhoja
1 dl tomusokeria

+marjoja & tomusokeria koristeluun

1. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Tomuta 6 koloa normaalista muffinipellistä voilla ja tummalla kaakaojauheella. Jos käytät muffinivuokia tai valmiita annoskippoja (creme brulee vuoka), tätä ei tarvitse tehdä.
2. Mittaa voi lämmönkestävään kulhoon ja mikrota sitä kunnes se on sulaa. Lisää sulan voin joukkoon pilkottu suklaa, anna olla muutaman minuutin ja sitten sekoita tasaiseksi. Jos seos on vielä paakkuista, mikrota sitä hetki ja sekoittele välissä.
3. Mittaa toiseen kulhoon kananmunat ja keltuaiset, riko niiden rakenne haarukalla.
4. Ota vielä yksi kulho ja mittaa siihen kuivat aineet.
5. Lisää voi-suklaaseokseen kananmunat ja kuivat aineet ja kääntele seos hellästi sekaisin. Koita välttää jauhopaakut.
6. Kaada tasaisesti kuuteen vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 8-10 minuutin ajan.
7. Ota uunista, anna jäähtyä pari minuuttia ja kippaa vielä kuumana leivinpaperille. Jos teit annosvuokiin tai muffinivuokiin, kippausta ei tarvitse tehdä!
8. Tarjoile vaikkapa marjojen tai jäätelön kera!



Nam! Näillä lähtee vähän pahemmanlaatuinenkin makeannälkä! :)

ps. huomasitko hääblogimme täällä? Tule mukaan seuraamaan! Nyt viikonlopun viettoon! :)

-Dr.Sugar-

11 kommenttia:

  1. Namskis! Tikru rakastaa mutakakkua, voin vain kuvitella mitä laavakakku saa aikaan :D Taidankin hemmotella miekkosta tällä Kiinan reissun jälkeen. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Peggy! No hei suosittelemme sitten varsinkin kokeilemaan! Tää on kuin mutakakkua, mutta tahmeampaa ;)

      Poista
  2. Pitääpä laittaa resepti talteen ja kokeilla joku kerta näitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelemme ehdottomasti! Todella herkullisia! Mukavia leivontahetkiä siulle! :)

      Poista
  3. Moikka,kerroit että suklaan merkitys on suuri. Mitä suklaata käytit? haluaisin onnistua näiden teossa =) kiitos jo etukäteen vastauksesta -Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me käytimme näihin Brunbergin tummaa suklaata (53%) ja tuli todella hyviä! :) suosittelemme käyttämään sellaisia missä kaakaopitoisuus on vähintään 50%, niillä itse "laavaosuudesta" tulee valuvin :)

      Poista
  4. Nämä näyttävät aivan huippuherkullisilta :)

    VastaaPoista
  5. Ihania kakkusia! Hei, koska olet macaronsmestari niin osaatko neuvoa miten saisi tehtyä kaksi värisiä macaronseja. Jossain näin kuvan jossa oli puolet mustaa ja puolet valkoista. Ihan kuin yo lakki. Ei siis alaosa musta kuori ja yläosa valkoinen vaan niin kuin kaksivärinen kuori:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Ja kiitos! Veikkaan että kaksivärisiin macaronseihin on joko oma tyllansa mistä tulee samaan aikaan kahta sävyä, tai pursotinpussiin on laitettu sisälle 2 pursotinpussia, toisessa valkoista ja toisessa mustaa ja sitten pursoteltu. Joka tapauksessa hankala juttu ja värit on vaikea saada pysymään omilla puolillaan. Ainahan on vielä mahdollista värittää valkoisen macaronsin pinta toisella sävyllä. Tämän tarkempaa tietoa meillä ei ole :p pitääkin pitää silmät auki! Kivoja leivontahetkiä sinulle! :)

      Poista
  6. Voi taivas mitä herkkuja!!! Tulee tehtyä varmasti useamman kerran kun valmistuskin oli helppoa ja nopeata. Kiitos reseptistä.

    VastaaPoista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)