maanantai 1. toukokuuta 2017

Lakritsipannukakut



Tulihan se aurinko sieltä pilvien takaa esiin! Täällä paisteltiin vappuaamiaiselle herkullisia lakritsipannukakkuja... ja ne veivät kielen mennessään! Herkullinen yhdistelmä lakua ja kirpsakoita marjoja toimii!


Lakritsipannukakut ohje;

5 dl erikoisvehnäjauhoja
2-3 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
30 g voita, sulatettuna
5 dl piimää
½ dl maitoa
2 kananmunaa
1-2 tl lakritsijauhetta
+lakritsikastiketta ja marjoja koristeluun

1. Sekoita keskenään kuivat ainekset.
2. Vatkaa yhteen piimä, sulatettu voi, maito ja kananmunat.
3. Laita pannu lämpeämään, voit paistaa pannukakut ilman rasvaa tai sen kanssa. Itse suihkutimme pannulle vähän vuokasprayta, jotta saimme pannukakkuihin vähän kuviointia. Ilman rasvaa pinnasta tulee tasaisen värinen.
4. Juuri ennen paistoa, sekoita kuivat aineet muiden aineiden kanssa yhteen ja kauho pannulle sopiva määrä taikinaa (itse laitoimme n. 1½ rkl). Tämä määrä riippuu pannun koosta, jos laitat taikinaa liikaa, kohotessaan pannulla se jää raa'aksi. Nämä teimme pienellä lettupannulla.
5. Tarjoile lämpimänä haluamiesi lisukkeiden kanssa!



Nam! Aurinkoista päivää kaikille! <3

-Dr.Sugar-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)