maanantai 19. kesäkuuta 2017

Päärynämuffinit


Teimme herkullisia ja mehukkaita päärynämuffineja. Nämä on ihania kesän juhlissa tai vaikkapa piknikillä. Päärynän ansiosta muffineista tulee ihanan mehukkaita ja ne pysyy sellaisina muutaman päivän ajan! Tämä resepti sopisi myös omenaversioon, vaihtaisimme ehkä kardemumman tilalle ripauksen kanelia! ;)

Päärynämuffinit ohje (12-15kpl vuokien koosta riippuen);

140g voita
2 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
3 dl erikoishienoa vehnäjauhoa
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaan.200g tuoreita päärynöitä, lohkottuna (laitoin itse n. 3 pientä päärynää)

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan.
2. Lisää edellisten joukkoon maito, tässä vaiheessa taikina on todella löysää.
3. Sekoita kaikki loput kuivat aineet toisiinsa ja siivilöi ne massan joukkoon. Sekoita kunnolla sekaisin, älä ylivatkaa.
4. Kääntele päärynälohkot hellästi joukkoon nuolijalla.
5. Annostele n.12-15 muffinivuokaan n.2/3 täyttäen. Muruseos on vaihtoehtoinen, mutta jos haluat laittaa sen, laita se tässä vaiheessa ennen paistamista.
6. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia. Säilyy ilmatiiviissä rasiassa tai pussissa kolmen päivän ajan.

Muruseos;

50 g voita
50 g sokeria
100g vehnäjauhoja

1.  Sekoita kaikki aineet toisiinsa, kunnes seos on murumainen. Ripottele murua reilusti muffineiden pinnalle ja laita uuniin.



Ihanaa viikonalkua kaikille! <3

-Dr.Sugar-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)