keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Täytekeksit



Oreot ja dominot toimii ihanasti juustokakkujen pohjana ja seassa, mutta maistuvat parhaiten sellaisenaan. Me teimme tällä kertaa täytekeksit itse ja herkullisia tuli! Plussaa siitä, että itse tehtyinä makuvaihtoehtoja on rajattomasti. Omiimme lisäsimme ripauksen minttuaromia! <3
Tästä taikinasta tulee iso satsi, mutta taikinan voi halutessaan puolittaa valmiina ja kääriä toisen puolikkaan huolellisesti kelmuun ja pakastaa! :) tai vaihtoehtoisesti myös valmiit täytekeksitkin kestävät pakastamisen!

Täytekeksit ohje;

175 g voita, pehmeänä
2½ dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria/tai uutetta
3 ½ dl erikoisvehnäjauhoja
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Mittaa yleiskoneeseen (tai kulho + sähkövatkain) voi ja sokeri. Vaahdota niitä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita huolellisesti.
2. Mittaa toiseen kulhoon kuivat ainekset ja sekoita ne huolellisesti.
3. Lisää kuivat aineet kolmessa osassa taikinaan. Vatkaa vain pikaisesti sekaisin, ettei taikinaan muodostu sitkoa.
4. Jaa taikina kahtia ja muodosta siitä kaksi palloa. Kauli taikinapallot n.3-4mm paksuisiksi levyiksi leivinpaperin päällä. Laita valmiiksi kaulitun levyn päälle vielä toinen leivinpaperi ja laita taikinat jääkaappiin noin tunniksiVoit antaa taikinan viiletä jääkaapissa myös seuraavaan päivään.
5. Leikkaa taikinalevyistä haluamasi muotoisia keksejä ja siirrä ne pellille. (voit käyttää samaa leivinpaperia). Muodosta jäljelle jääneestä taikinasta uusi pallo ja kaulitse uudelleen. Jos taikina ehtii pehmetä huoneenlämmössä pehmeäksi, laita se uudelleen jääkaappiin.
6. Paista uunissa n.10 minuutin ajan. Keksit ovat uunista tullessaan vielä pehmeitä, mutta jäähtyessään ne kovettuvat sopiviksi. Koristele jäähtyneet keksit. Keksit säilyy hyvänä noin kolmesta viiteen päivään suljetussa rasiassa.
7. Etsi kekseille sopivat puolikkaat ja pursota kuorrutetta toiselle puolikkaalle. Paina sitten "kansi" päälle.

Hyvin jäähdytetty taikina pitää muotonsa kauniisti uunissa, joten taikinan käyttäminen jääkaapin kautta on tärkeä vaihe!

VINKKI! Jos haluat keksien pintaan nonparelleja tai strösseleitä, paina keksit kevyesti sokerihelmissä ennen uuniin laittoa.

Täytteenä kekseissä käytimme ihan tavallista buttercreamia, sen voi maustaa erilaisilla aromeilla, marjajauheilla, kaakaolla tai vaikkapa kuoriraasteilla jos haluaa kokeilla useita makuyhdistelmiä!
Kekseihin sopii täytteeksi myös marmeladit, suklaalevitteet ja curdit! :)



-Dr.Sugar-

7 kommenttia:

  1. Näyttääpä tosi herkullisilta! Huomiselle oliskin tarkoitus jotain kahvipöydänantimia kehitellä vieraita varten, voisinkin melkein napata tämän reseptin heti kokeiluun :)

    https://fiiaelina.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Moi! Tuliko tästä siis kuin iso satsi? Suunnilleen määränä montako keksiä🤔tietäs vähän tarviiko kertoa vai puolittaa ohjetta omiin suunnitelmiin😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu tietenkin siitäkin minkä kokoisia näistä tekee. Me teimme aika pieniä (pienempiä kuin dominot ja oreot), joten niitä tuli muistaakseni jopa 100kpl :)

      Jos ei tarvitse paljoa, suosittelen puolittamaan satsia! :)

      Poista
  3. Miten nämä voisi tehdä ilman kananmunaa? Tai lähinnä millä kananmunan saisi tässä korvattua vai onko edes mahdollista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä kekseissä koostumus saattaa vähän kärsiä (muoto ei pysy yhtä hyvin) jos kananmunan jättää pois. Mutta ainahan voi kokeilla. Jättäisin ehkä hitusen jauhoa pois tässä tapauksessa :)

      Poista
  4. Nam kun näyttää hyvältä! Täytyy varmaan kokeilla joskus, laitan tän muistiin :)

    VastaaPoista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)