maanantai 9. lokakuuta 2017

Kurpitsapiiras (pellillinen)



Jos luulitte, että tänä vuonna blogiin ei tulisi halloween-herkkuja, erehdyitte! ;) me ei nimittäin jätettäisi yhtä meidän lempparipyhistä väliin missään tapauksessa ja heti alkuun saattekin yhden herkullisimmista resepteista mitä arkistoistamme löytyy; mehevän kurpitsapiiraan. Jotkut vikkelät ehkä muistaa meidän tehneen tämän myös kakun muodossa täällä, ja jos vielä lisävinkkiä haluatte, niin tästä saa myös oivan porkkanapiirakan.. sanoisin jopa maailman parhaaksi! ;)  mutta nyt siis reseptinä ihana pellillinen tätä kurpitsapiirasta! <3 nam!

Kurpitsasosetta löytyy ainakin kauppojen jenkkihyllyiltä. Napatkaa maustamaton versio, eikä makeutettu! :) (soseen voi tietty valmistaa myös itse!)




Kurpitsapiiras (pellillinen) resepti;

300g voita, sulatettuna (voit korvata osan tai voin kokonaan rypsiöljyllä)
5 dl sokeria
4 kananmunaa
500g kurpitsapyrettä/raastetta/sosetta
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria/uutetta

1. Vuoraa leivinpaperilla syvä uunivuoka. Voit halutessasi sivellä paperin öljyllä. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Sekoita keskenään kuivat aineet, sokeria lukuunottamatta.
3. Sekoita keskenään sulatettu voi ja sokeri. Vatkaa sähkövatkaimella (tai yleiskoneessa) joukkoon kananmunat aina yksi kerrallaan.
4. Lisää kuivat aineet vähän kerrallaan, samalla sekoittaen. Lisää kurpitsa.
5. Kaada taikina pellille, siloita pinta ja paista uunin keskitasolla n. 25-35 minuuttia.  Kokeile kypsyyttä hammastikulla, jos siihen ei enää jää taikinaa, piiras on valmis.
6. Anna pohjien jäähtyä ennen täyttöä.

Kuorrute;

400g maustamatonta tuorejuustoa, notkistettuna
3 dl vispikermaa
75 g pehmeää voita
3 1/4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria/uutetta

1. Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi.
2. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja voi keskenään tasaiseksi. Lisää vanilja.
3. Lisää tomusokeri tuorejuustoon koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen. Vatkaa pari minuuttia.
4. Lisää puolet kermasta tuorejuustoon ja kääntele hellästi sekaisin. Lisää loput kermasta taas hellästi käännellen.
5. Kaada kuorrute jäähtyneen piiraspohjan päälle ja siloita. Voit tehdä pintaan kuvioita lusikalla tai haarukalla. Kuorrutteen voi myös pursottaa kakun pintaan.



Muistakaahan kurkata myös muut halloween-herkkumme, tästä!

-Dr.Sugar-


5 kommenttia:

  1. Nam! Näyttää super hyvältä.

    VastaaPoista
  2. Tämä on superhyvää! T: Saukkis

    VastaaPoista
  3. Näyttääpä hyvältä! Jos soseen tekee itse, voiko sen tehdä myskikurpitsasta? Vai pitääkö olla peruskurpitsa, ettei tule liian makeaa...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä oli myös tehty paahdetusta myskikurpitsasta! 😊 oli kuulemma herkullista! 😊

      Poista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)